Crisi del Covid-19, poques notícies bones, però els ànims encara es mantenen.


Tercer dia d’estar reclusos a casa seguint les ordres de l’Estat d’Alarma decretat pel nostre govern per la crisi provocada per un enemic cruel, traïdor i petit, però molt maleït.
Si qualcú ha llegit qualque bona notícia referida al tema, ja me pot contactar, a veure si m’en vaig a dormir un poc més animat avui. 

No faré cap resum de les llistes de damnificats arreu de l’Estat, ni tampoc de les males notícies, basta pegar una ullada als diaris digitals, perquè els de paper queden endarrerits just sortir al carrer, o escoltar qualsevol emissora de ràdio o obrir la televisió. Vaja, un desastre del que no sé com en sortirem. Si en sortim vius, molts en pegar una ullada a la butxaca o en veure que quan s’aixequin el dematí no tenen on anar a guanyar-se les sopes, potser s’haguessin estimat més que el malanat virus hagués acabat amb ells. I el fet és aquest, el pitjor, hi ha gent que mor, i si un mort és molt, tots els que ja no hi són, és una animalada. Un destí que ara mateix tots i totes tenim més a prop que enfora. La veritat estadística diu que afecta més a la gent gran que té patologies. Vaja un consol si ja estàs més a prop dels 70 que dels 60, franja que tampoc està exenta.
Si en sortim amb les cames per endavant, i que voleu que vos digui? no en feia comptes, ni ara,  ni assassinat per un coronavirus, que a més deu ser monàrquic. Bé idò, la monarquia  microscòpica s’haurà carregat un republicà, gens microscòpic.
  
A allò que no puc donar passada és a les notícies de personatges que, mentre la majoria ens estrenyem un ... la corretja, ells  són a un bar que no ha tancat, alguns a la terrassa, i els cambrers per amunt i per avall amb la safata amb els cafès i les birres, que uns quants consumiran tranquil·lament com si res passas, o altres que pasturen pel carrer fent-se un selfie, comentant en veu alta perquè quedi ben enregistrat, que “a él el imbécil de Sánchez no le dice si puede ir por la calle o no...” Sobren els comentaris.

No tendrem fàcil sortir-ne d’aquesta passi (no és deia així?: “hi ha una passi de grip”). Clar que no serà per moltes actituds com aquestes, també s’ha de tenir present que hi ha molts altres factors potser més importants que ajuden a que la tasca de aturar el virus sigui prou complicada a aquest estat que ens ha tocat viure.
No, les notícies no són bones. I jo tampoc faig comptes deixar aquest món per ara, i menys per la picada d’un animal microscòpic. Però, i si ens toca? Perquè si ens ha de tocar qualque loteria serà aquesta. Jug a l’altra, a vegades, i res, no hi ha manera.
La cosa és que mentrestant, ens haurem d’armar d’un sac ple de paciència, imaginació i fortalesa mental per a passar millor que malament aquesta temporada que ens queda i que just hem començat. Avui dematí quan m’aixecava, un poc més tard que habitualment, és una manera de guanyar temps al dia, encara que potser no la millor,   idò mentre me feia les piules i berenava frugalment atupat per les males notícies del matí, donava voltes a la manera com cadascú passa aquests  dies de retirada forçada. Hi he pensat: que faria en condicions normals un dimecres? Doncs segurament i com que feia un dia un poc tèrbol, però adient per sortir a la muntanya, a l’hora d’aquesta reflexió ja estaria  pujant a qualque cim de la Serra amb els companys, amics i amigues dels Xorics Xalats, tasca que m’ocuparia gran part del dia.
Quasi res, no n’hi poca de diferència entre una situació i l’altre. Ara bé, tots i totes segur que ens arreglam  per omplir aquests temps que habitualment empleam per altres coses, fer feines de la casa, manteniment, fer la compra, llegir qualque llibre, descansar, fer el dinar, el sopar, jo ara pas el temps escrivint aquesta crònica, esperant que a qualcú li interessi i comparteixi el meu punt de vista, les emocions, les preocupacions que passegen per aquesta pàgina.

Abans de tancar l’escrit i ja que estic parlant de tasques que la gent s’inventa, unes per passar el temps millor i altres per ajudar a la gent a que s’ho passin be, vull comentar la iniciativa que ha tengut gent del meu poble, Porreres, concretament els músics, joves i al.lotes de la Filharmònica Porrerenca. Ahir a les vuit del capvespre, cada un dels músics interpretà una peça musical, “la matinada porrerenca”, des de ca seva.
Vos convid a comprovar-ho clicant el següent enllaç:


Per avui, anuncien una altra sorpresa. Encara que no som al poble, les xarxes són sense dubte una gran ajuda, no tan sols per compartir aquesta iniciativa, si no tantes altres que un pot trobar a Facebook, Instagram, whatsapp, la majoria prova de la gran capacitat que tenim tant els mallorquins com gent de la resta de l’Estat Espanyol, músics, cantants, artistes de tota mena que puntualment fan les seves aportacions tant des de les finestres de les cases o pisos on estan reclusos, de les terrasses de les seves finques, penjant vídeos a You Tube i a altres plataformes. Per jo és d’admirar i me fa sentir orgullós de ser d’on som, veure com gent posa les seves habilitats i coneixements a l’abast de tothom amb l’ànim de fer la seva espera i la nostra menys dura. 

Gràcies.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Tornar a Islàndia, una vegada i una altra...

SOM A REYKJAVIK

Exc. Puig Tomir pel pas del Diable i pas d'es Pedregueret.