AIXÒ ÉS IRLANDA... I MOLT MÉS


Irlanda, la casa de la Guinness, James Joyce, U2,  potatoes, Father Ted,  hurling and the "craic", es troba al punt més alt de l’est d’Europa, a l’inici i final de l’Atlàntic.

És un país de mites, de celtes, un país de llegendes. La seva llengua autòctona és el gaèlic que es parla bastant a l’oest del país, a l’àrea de Galway sobretot. Irlanda és un país verd, de poques muntanyes, és un país de paisatges i vegetació.

A Irlanda també se la coneix como “l’Illa Esmeralda", i és sobretot un país verd, molt verd. Plou molt, cosa que proporciona constància a aquest paratge tan especial, i gràcies a la pluja, Irlanda té milles i més milles de cultius i terres fèrtils per a fer-ho possible. L’illa d’Irlanda té exactament 84.288 kilòmetres quadrats, emperò en ser-hi mai estarem a més de 60 kilòmetres de la costa.

Al llarg dels segles Irlanda ha sofert invasions, primer dels danesos, posteriorment dels normands. Els irlandesos necessitaren 700 anys per a expulsar al seus visitants no desitjats. Irlanda és fascinant, però també té una història tràgica, que a dia d’avui encara s’en segueix  escrivint alguna pàgina.  La irlandesa fou una raça pagana, de fet, el monument pagà més famós és Newgrange, un ancestral temple funerari  de fa molts segles. Avui en dia, la majoria dels irlandesos són catòlics, la qual cosa queda reflectida als molts monuments testimoni del pas al cristianisme dels seus habitants.

Els irlandesos són coneguts pel seu amor a les persones, per la seva animositat, les seves festes, per la Guinness, pel seu  caràcter sociable... la música irlandesa i el ball celta són coneguts arreu del món. Als vells pubs és habitual que la música soni, la gent balli i la cervesa corri en grans quantitats  des de l’horabaixa fins que tanquen.

Emperò a Irlanda s’hi ha d’anar. Moltes són les raons per a fer una visita, que bastarà per a quedar enamorat de per vida d’aquesta illa sempre verda. I no és  tan sols els paisatge, hi ha més. Quan es pensa en Irlanda la ment s’omple  de meravilloses imatges de llocs antics, verds paisatges i  majestuosa costa, imatges  que se tornen encara més belles quan les contemplam amb els nostres pròpies ulls. Tant si voleu  admirar  el poderós Oceà Atlàntic que arrasa amb les seves ones l’escarpada costa, o si a un li agrada deambular entre les ruïnes dels primers assentaments cristians, es pot comprovar  que l’illa d’Irlanda té tot allò que un cerca.. . Necesitau més motius per a venir  a Irlanda? Per què no mirau el vídeo: veure videu


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Tornar a Islàndia, una vegada i una altra...

SOM A REYKJAVIK

Exc. Puig Tomir pel pas del Diable i pas d'es Pedregueret.