ILLES FEROE: UN NOU VIATGE, UN NOU DESTÍ.

El dimecres qui ve, dia 2 d'agost, juntament amb alguns amics i amigues que ja m'han acompanyat en altres viatges, començarem una nova aventura viatgera a una terra fins ara desconeguda per jo. Les Illes Feroe, és el nou destí que ens espera en un recorregut per les illes més representatives de les 18 que conformen aquest l'arxipèlag perdut allà dalt, al nord de Escòcia i quasi equidistant de Noruega i d'Islàndia. 
I perquè Feroe, que vol dir més o menys "terra d'ovelles"? Dos factors han influït prou. El primer que aquest estiu hi ha un vol setmanal directe entre Mallorca i Vágar, i això ho posa fàcil, que no és sinònim d'econòmicament assequible. El segon factor, la passió que hi ha posat l'amic Joaquín de Boreal Travel, que ja havia d'estar fart de veure'm per Islàndia estiu si, estiu també.

El fet és que dimecres en baixar de l'avió en Joaquín ens esperarà a la terminal, o al menys això esper, perquè si no... I començarem la nostra aventura. M'agrada dir-ho així, "aventura". Conèixer un nou país, possiblement també la gent que hi habita, mereix aquest qualificatiu. Emperò abans de que ens trobem amb Joaquín, haurem travessat el cel d'Europa continental, probablement el de les Illes Britàniques i un trocet del mar del Nord. Haurem facturat maletes a l'aeroport de Palma. Qualque motxilla o borsa de mà amb les coses més delicades o apreciades, les màquines de fer fotos a punt, amb les bateries ben carregades. Probablement anirem vestits d'una manera un poc estranya.  Partim d'un lloc on la terra bull i l'aire que respiram també, i anem a un lloc on segurament en baixar de l'avió ens trobarem amb més de 15 graus menys que quan haurem partit. Llavors, més d'un durem sobre el braç qualque prenda poc habitual pels temps que corren per les nostres illes, les d'aquí.

Perquè m'estiren tant les illes com a destí viatger? És una pregunta que moltes vegades me faig. Potser sia perquè els grans espais me  creen una mica de desconcert o aclaparament. No ho sé, emperò estic pensant que molts dels darrers viatges els he fet a illes, i encara en tenc més dins el cap, pendents de visita.  També potser perquè som illenc i ens agrada descobrir com s'ho fan els que viuen a territoris semblants. Islàndia, ara Feroe, Nova York, Irlanda, Orcades, etc. La resta han estat muntanyes, Alps, Pirineus.... Serà que quan un està dalt d'un cim també pareix que està aïllat, envoltat de núvols, del buit, que substitueix la mar.

La cosa es que anem on anem, destins de muntanya, illes o ciutats, cercam coneixement, cultura, història, contrast i la bellesa dels paratges  nous que ens passen per davant els ulls com si d'un documental visualitzat a una pantalla es tractàs. D'una manera o altra volem sentir i viure amb intensitat, rompre rutines. Tot això ens durem posat en abandonar aquest món.

Després d'aquesta filosofada sobre el viatjar, només me queda començar a pensar que he de posar dins les maletes, la qual cosa també és una petita aventura. Queden uns dies que passaran com un tir i amb molta il·lusió. 
La crònica del que serà aquest viatge a les Illes Feroe, aquesta vegada no la puc anticipar, això si, la faré en directe. Avui això no té cap problema amb les noves tecnologies que disfrutam. 

Aquí vos deix uns videos que esper signifiquin una primera trobada amb un lloc perdut per allà dalt, pel nord, a tots els que heu tengut la paciència de llegir aquesta entrada al meu blog i arribar al final:
 
https://youtu.be/rk5wPxluSiw  Discover the unspoiled Faroe Islands (Descobrir les verges Illes Feroe)

https://youtu.be/VwUluGQUzB0  Faroe Islands. Nature in motion (Natura en movement). Extraordinari document fet  en Timelapse

https://youtu.be/9ZoLISMslMY  Faroe Islands: Hidden Beyond the World's End (Illes Feroe: amagades darrera la fi del món). Vos recoman que vos fixeu com va vestida la gent que surt a aquest video. Està fet l’agost de l’any passat. 


Comentaris

  1. Me ha encantado esta introduccion en tu blog, y sobre todo me ha emocionado que, a pesar de haber viajado un poquito, me satisface el emprender esta experiencia a las Islas Feroe de una forma nueva para mi. Gracias por toda la informacion que nos vas proporcionando

    ResponElimina
  2. Molt sentimental i bonic! Les illes tenen una magia especial i és per això que la meva filla es diu "Eyja" (illa en islandès). Segur que disfruteu i les Fèroe us produeixen el mateix benestar que a mi....

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Tornar a Islàndia, una vegada i una altra...

SOM A REYKJAVIK

Exc. Puig Tomir pel pas del Diable i pas d'es Pedregueret.